Suomi
Gamereactor
artikkelit

Pelivuosi 2015: Gamereactorin kuumottavimmat - osa 3

Uusi vuosi ja uudet kuumat kujeet. Listasimme 20 eniten kuumoittavaa odotusta aiheuttavat pelijulkaisut tulevalta 12 kuukaudelta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

2014 oli todellinen myöhästymisten vuosi. Asianlaita saattoi tietysti viime vuonna ottaa nuppiin, mutta vastaavasti se tarkoittaa, että nyt alkanut 2015 näyttää huikeammalta pelivuodelta kuin ehkä koskaan aikaisemmin. Kuumia tulevia pelejä mahtui alustavalle listallemme yli 50 kappaletta, joten karsiminen pariin kymmeneen ehdokkaaseen oli raastava urakka. Tässä osassa pääsemme jo täysin subjektiivisen listamme kymmenen parhaan pelin kimppuun. Luvassa ovat listamme sijat 10.-6.

Mitkä ovat omat suosikkisi ja missä menimme vikaan? Osallistu keskusteluun kommenteissa ja kokoa omat listasi.

Pelivuosi 2015: Gamereactorin kuumottavimmat - osa 3
Tämä on mainos:

10. Quantum Break - Katso Gamescomin pelivideo
Alusta: Xbox One - Julkaisu: 2015

Ajan manipuloiminen on pääosassa Life is Strangen lisäksi myös suomalaisen Remedyn uusimmassa toimintapelissä Quantum Breakissä. Aika-avaruusjatkumo on romahtanut kuvitteellisessa yhdysvaltalaisessa kaupungissa, ja kaiken keskelle on joutunut myös pelin päähenkilö Jack Joyce. Kaikesta on jotenkin vastuussa yhtiö nimeltään Monarch Solutions, joka ei suhtaudu Jackin tutkimuksiin asian tiimoilta kovinkaan suopeasti.

Pääsimme testaamaan pelin ennakkoversiota Gamescom-messuilla, mutta se jätti hieman ristiriitaiset tunnelmat. Toisaalta Quantum Breakillä on kaikki edellytykset hyvän tarinan kertomiseen, mutta peli tuntui painottuvan liiaksi suojan takaa räiskimiseen. Toivottavasti tämä ei jää pelin pääasialliseksi sisällöksi, sillä silloin se painuisi liian helposti muiden samanlaista mekaniikkaa käyttävien nimekkeiden varjoon. Pelin rinnalla julkaistaan myös sen tarinaa syventävä tv-sarja. Pidämme peukkuja Remedylle, sillä Quantum Break voi olla onnistuessaan todella vaikuttava kokemus.

Tämä on mainos:
Pelivuosi 2015: Gamereactorin kuumottavimmat - osa 3

9. Dying Light - Katso traileri
Alustat: PC, PS4, Xbox One - Julkaisu: 30.1.

Ensimmäinen Dead Island oli miellyttävä, mutta samalla rosoinen kokemus. Riptide tuntui liikaa vanhan kaavan toistolta, joten se ei puolestaan tehnyt kovin mairittelevaa vaikutusta. Sittemmin Dead Island sarja päätyi toisen kehittäjän käsiin, mutta Techland jatkaa edelleen zombien parissa. Dying Light näyttäisi olevan kunnon henkinen jatko-osa edellisellä konsolisukupolvella nähdyille zombipeleille, sillä se lisää peruskaavaan tukun uusia ja raikkaita ideoita.

Suurin konkreettinen muutos liittyy liikkumiseen, joka on aikaisempaa akrobaattisempaa. Lisäksi maailman menoa rytmittävät eri vuorokauden ajat, joten päivällä vastaan asettuu erilaisia vihollisia kuin yöllä. Pelaajat voivat myös hypätä yöllä pahisten rooliin ja vaania ihmisiä pelottavina superkalmoina. Ihmisvastustajat ovat varmasti tekoälyä tappavampia vastuksia, joten yölliset seikkailut voivat olla hyvinkin pelottava kokemus. Dying Light vaikuttaa tunnelmalliselta zombipeliltä, vaikka epäkuolleita tuntuukin pursuavan lähes joka tuutista.

Pelivuosi 2015: Gamereactorin kuumottavimmat - osa 3

8. The Division - Katso traileri
Alustat: PC, PS4, Xbox One - Julkaisu: 2015

Tom Clancyn nimeä kantava The Division on mielenkiintoinen kokeilu Ubisoftilta. Se ei ole perinteinen taktinen räiskintäpeli, jollaisiin Clancyn nimi on viime vuosina yhdistetty. Toki siitä löytyy pienen mittakaavan yhteenottoja, mutta samalla se on kuitenkin massiivimoninpeli. Pandemia on pyyhkäissyt New Yorkin ylitse ja eloonjääneiden muodostamat jengit taistelevat niukoista resursseista. Pelaajat ovat New Yorkissa toimivia agentteja, joiden tavoitteina on palauttaa laki ja järjestys sekä pienessä että suuressa mittakaavassa. Agenttien välille muodostuu luonnollisesti konflikteja juuri resursseista kilpailtaessa.

The Divisionin piti ilmestyä jo viime vuoden lopulla, mutta nimettömänä pysytellyt kehittäjälähde kertoi sen todennäköisestä viivästymisestä jo viime vuoden tammikuussa. Ja niinhän siinä lopulta kävikin, vaikka mukaan kehitystyöhän otettiin pari uutta studiota.

Pelin pohjana on Snowdrop -pelimoottori, jonka animaatiosysteemi vaikuttaa todella vaikuttavalta. Sitä tullaan käyttämään jatkossa myös muissa Ubisoftin peleissä. Postapokalyptisiä raunioita on aina hauska tutkia, joten toivomme pääsevämme sukeltamaan New Yorkin synkeisiin tunnelmiin vielä tämän vuoden aikana. Samalla näkisimme, onko ihminen toiselle todella susi vai onnistuuko synkissä maisemissa myös tuottoisten liittojen luominen.

Pelivuosi 2015: Gamereactorin kuumottavimmat - osa 3

7. Star Wars: Battlefront - Katso traileri
Alustat: PC, PS4, Xbox One - Julkaisu: 2015

2015 lupaa olla todellinen herkkuvuosi Star Wars -faneille. Uusi Star Wars -elokuva eli Episode VII: The Force Awakens saa ensi-iltansa joulukuussa ja samaan julkaisurakoon tähtää myös superodotettu kolmas osa Star Wars: Battlefront -sarjalle.

Alkuperäinen Star Wars: Battlefront ilmestyi PS2:lle, PC:lle ja Xboxille 2004 ja erityisesti seuraavana vuonna julkaistu jatko-osa jätti todella mukavat muistot suurista ja vauhdikkaista taisteluista elokuvien maisemissa. Kolmatta osaa onkin siten odotettu jo kymmenisen vuotta, ja odotukset saattavat olla epärealistisen korkealla. Uutta Battlefrontia kehittää EA Digital Illusions CE, jolla on todella paljon rautoja tulessa muun muassa Battlefieldin kanssa. Kova kiire saada peli valmiiksi leffan ilmestymisen tienoille ei kuulosta hyvältä‚ varsinkin kun pelistä ei ole vielä nähty oikeaa pelikuvaa.

Toivotaan parasta, mutta pelkäämme pahinta. Star Wars: Battlefront lienee yksi listan peleistä, jolla on suurimpia mahdollisuuksia viivästyä ensi vuoden puolelle. Parempi kuitenkin myöhässä kuin keskeneräisenä.

Pelivuosi 2015: Gamereactorin kuumottavimmat - osa 3

6. Kingdom Hearts III - Katso traileri
Alustat: PS4, Xbox One - Julkaisu: 2015

Kingdom Hearts -sarja sai alkunsa jo 13 vuotta sitten, jolloin ensimmäinen osa saapui Playstation 2:lle. Kingdom Hearts II julkaistiin 2005 samaiselle konsolille, mutta kolmatta osaa on saatu odottaa pitkään ja hartaasti. Kuolleeksi sarjaa ei ole kuitenkaan voinut väittää, sillä vuosien varrella on nähty useita nk. sarjaa sivuavia spin-offeja. Viimeisin näistä on Nintendo 3DS:llä nähty Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance, jonka tarinan päätös toimii myös Kingdom Hearts III:n lähtöasetelmana. Juonesta ei tiedetä vielä kovinkaan paljoa. Ohjaaja Nomura on kuitenkin paljastanut, että se käsittelee viimeiseen taisteluun saapuvia seitsemää valoa ja kolmeatoista pimeyttä. Lisäksi pelin pääosassa nähdään ainakin tuttu voimakolmikko Sora, Aku ja Hessu.

On mielenkiintoista nähdä, miten Kingdom Hearts III lopulta onnistuu lunastamaan sille asetetut odotukset. Näemmekö jotain uutta vai nojaako se liikaa vanhoihin ideoihin?



Ladataan seuraavaa sisältöä