Suomi
Gamereactor
artikkelit
Nioh

Vuoden 2017 odotetuimmat pelit

Näitä kannattaa tänä vuonna odottaa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Uusi vuosi on alkanut. Kyltymätön pelaava kansa kääntää jo katseensa tuleviin peleihin, vaikka osa viime vuoden julkaisuista on monella vielä kokematta. Alkanutta vuotta juhlistamaan kokosin listaksi kymmenen eniten odottamaani peliä. Todennäköisyyden perusteella vähintään muutama näistä on oleva kuraa. Ainahan saa silti toivoa, että tänä vuonna kaikki odotukset täyttyisivät.

Eikö oma odotuksesi ole listalla? Eipä hätää: lisää se alle kommenttiosioon perustelujen kera.

10. State of Decay 2, (PC, Xbox One)

Jokunen vuosi sitten julkaistu alkuperäinen State of Decay oli kolmannen persoonan avoimen maailman henkiinjäämispeli, joka sijoittui zombimaailmanlopun jälkeisiin tunnelmiin. Toteutus oli tehty kaikin puolin hieman sinne päin, joten ongelmia riitti enemmän kuin omiksi tarpeiksi. Pohjatyö oli kuitenkin sen verran mielenkiintoinen, että kaikin tavoin hiotumpi jatko-osa saattaa hyvinkin olla mahtava peli, kun se vuoden 2017 aikana joskus julkaistaan.

Tämä on mainos:
Nioh

9. Resident Evil 7: Biohazard, (PC, PS4, Xbox One)

Resident Evil on kokenut jonkinlaista alennustilaa Resident Evil 4:n jälkeen eli jo yli kymmenen vuoden ajan. Seiska pyrkii palauttamaan sarjan kauhu-uomilleen, ja siinä sivussa näkökulmakin vaihtuu ensimmäiseen persoonaan. Pimeä talo, narisevat lattiat ja tietenkin uhkaavat viholliset tekevät parhaansa saadakseen pelaajan tuntemaan olonsa epämukavaksi. VR-tuki lupaa tehdä menosta entistäkin käsin kosketeltavampaa. Hyvät merkit ovat ainakin ilmassa, joten toivottavasti Resident Evil 7: Biohazard lunastaa potentiaalinsa.

Nioh
Tämä on mainos:

8. Horizon: Zero Dawn, (PS4)

Killzone-pelejä tehtailleen Guerrilla Gamesin seuraavasta projektista on nähty hyvä satsi niin pysähtynyttä kuin liikkuvaakin kuvaa. Vastaavasti tarina on pysynyt lähes tyystin hämärän peitossa. Joka tapauksessa luolamiehen asuun sonnustautunut neito metsästää jousella ja nuolella robottimaisia dinosauruksia poikkeuksellisen kauniissa maisemissa. Siinäpä se sitten onkin ainakin esittelyvideoiden perusteella. Joka tapauksessa peli tulee olemaan katsastamisen arvoinen, ja on siksi ansainnut paikkansa vuoden odotetuimpien pelien listalla.

Nioh

7. Halo Wars 2, (PC, Xbox One)

Kesällä 2016 pelaava kansa pääsi käsiksi tulevaan Microsoftin reaaliaikastrategiaan Halo Wars 2:n demossa. Koetun perusteella jatko-osa rakentaa vakaasti edeltäjänsä perustalle, ja miksikäs ei rakentaisi. Esimerkiksi konsoliohjaimelle soveltuva ohjaus tehtiin jo alkuperäisessä Halo Warsissa loistavasti. Jos pelinkehittäjät ymmärtävät konsolialustan heikkoudet ja vahvuudet sortumatta liialliseen kunnianhimoon toteutuksessaan, on Halo Wars 2 yksi vuoden 2017 pelitapauksista.

Nioh

6. Rocksteadyn Superman-peli, (PC, PS4, Xbox One, Switch)

Maailmanhistoria ei tunne ainuttakaan oikeasti laadukasta Teräsmies-peliä. Superman on kyllä nähty henkilöhahmona esimerkiksi peleissä Injustice ja DC Universe Online, mutta aidosti omana itsenään seisovaa hyvää tuotosta ei ole tehty. Rocksteady kohosi maailmanmaineeseen loistavilla Batmanin Arkham-peleillä. Näin olleen yhtiön vahva osaaminen ja DC-sarjakuvahahmojen tuntemus mahdollistaisivat myös maailman kahdeksannen ihmeen tapahtumisen: saada kansan kätösiin oikeasti hyvä Teräsmies-peli. Mitään merkkiä moisen toteutumisesta vuonna 2017 ei ole näkyvissä, mutta ainahan saa toivoa.

Nioh

5. South Park: The Fractured But Whole, (PC, PS4, Xbox One)

Supersankareiden sota syttyy, kun South Parkin lapset pukeutuvat teemaan sopivasti. Alatyylin huumori kukoistaa niin kuin sarjassa aina ennenkin Ubisoftin julkaisemassa jatko-osassa. Ennakon perusteella melkein kaikkia osa-alueita on parannettu alkuperäisestä, joten luvassa pitäisi olla hulvatonta ilottelua tyylillä, jonka vain South Park osaa. Toivottavasti pelin vaikeustaso on pidetty alhaisena: silloin pystyy parhaiten keskittymään tarinaan ja huumoriin.

Nioh

4. The Legend of Zelda: Breath of The Wild, (Wii U, Switch)

Viime kesän E3-messuista lähtien Nintendo on julkaissut tasaisesti uutta materiaalia koskien seuraavaa Zeldaa. Vesivärimäinen grafiikka, avoimen maailman seikkaileminen ja jäljittelemätön sarjalle ominainen tunnelma tekevät Breath of The Wildista monelle vuoden odotetuimman pelin. Itse suhtaudun tilanteeseen hienoisella varauksella. Menneisyys on opettanut Nintendon pystyvän töppäilemään vain siksi, että on pakko olla innovatiivinen. Mikäli Nintendo keskittyy tekemään uudesta Zeldasta hyvän ilman turhia kikkailuja, on sillä ainesta jopa vuoden peliksi.

Nioh

3. Mass Effect: Andromeda, (PC, PS4, Xbox One)

Vuonna 2016 uusien tekijöiden työstämän Doomin piti olla pannukakku, mutta toisin kävi. Nyt odotan samaa suoritusta Biowaren neljänneltä Mass Effectiltä. Peli tulee varmasti olemaan tarinan osalta enemmän uuden saagan pohjustamista kuin oma itsenäinen kokonaisuutensa. Biowaren taidot tuntien odotan silti, että Andromeda pystyy seisomaan omilla jaloillaan nojaamatta liikaa tulevaisuudessa häämöttäviin peleihinsä. Sujuva kolmannen persoonan toiminta yhdistettynä kiinnostavaan avaruusoopperaan on ainakin toivottavasti oleva kuin mannaa taivaasta vuonna 2017.

Nioh

2. Red Dead Redemption 2, (PS4, Xbox One)

Vuonna 2010 Rockstarin länkkäripeli Red Dead Redemption oli mestariteos, jolle ei käytännössä ollut edes kilpailijoita. Se sijoitti onnistuneesti GTA-peleistä tutun meiningin villin lännen maisemiin. Jatko-osasta ei vielä tiedetä paljoakaan, mutta mikään ei anna odottaa muuta kuin mahtavuutta. Toivottavasti jatko-osan kylkeen julkaistaan remasteroitu versio alkuperäisestä pelistä.

Nioh

1. Nioh, (PS4)

Ninja Gaiden -peleillä kunnostautunut Team Ninja on työstänyt pitkään ja hartaasti Dark Soulsin pelattavuudesta innoittunutta Niohia. Erikseen julkisesti tehdyt alfa- ja betatestit osoittivat yhtiön halukkuuden hioa pelistään mahdollisimman hyvä. From Softwaren viitoittamalta tieltä on ilmeisesti uskallettu myös poiketa silloin, kun tilanne sitä vaatii. Nioh niputtaa yhteen ja samaan pakettiin suurimman osan niistä asioista, jotka koen kiinnostaviksi. Muinainen itämaiden sodankäynti, ninjat, samuraimystiikka, oikeasta historiasta innoittuminen, Ninja Gaiden ja Dark Souls. Siksi ei ole epäilystäkään siitä, että Nioh on odotetuin pelini vuodelle 2017.

Nioh
HQ
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Nioh tulossa Xbox Onelle?

Nioh tulossa Xbox Onelle?

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Sony ja Team Ninja julkistivat Nioh 2 -pelin kesäkuun E3-messuilla. Näyttää kuitenkin siltä, ettei julkaisu ole vielä lähimaillakaan. Odotellessa Koei Tecmo saattaa...

0
Nioh myynyt yli kaksi miljoonaa kappaletta

Nioh myynyt yli kaksi miljoonaa kappaletta

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Team Ninjan Souls-like-samuraipeli Nioh on osoittautunut mukavaksi menestykseksi. Tekijät yhdistivät Ninja Gaidenia Dark Soulsiin tyylillä, joka on tuonut kassaan tuottoa...



Ladataan seuraavaa sisältöä