Suomi
Gamereactor
artikkelit

Mitä Nintendo kertoi tulevasta Switch-konsolistaan?

Viime syksynä nähdyn lyhyen videon jälkeen pelaava kansa on odottanut kieli pitkällä lisätietoa Switchistä. Sitä saatiin 13. tammikuuta 2017.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Viime vuoden lokakuussa Nintendo julkisti lyhyen videon paljon kohistusta uudesta Switch-konsolista. Pätkä vahvisti monet verkossa liikkuneista huhuista. Merkittävimmät havainnot olivat laitteen toimivuus sekä kannettavana että pöytäkonsolina. Paljon kysymyksiä jäi ilmaan: mitä pelejä laitteelle on tulossa, mitä Switch maksaa ja koska se julkaistaan? Kaikkiin näihin saatiin vastaus Nintendon pitämässä tiedotustilaisuudessa 13. tammikuuta.

Mitä Nintendo kertoi tulevasta Switch-konsolistaan?

Täsmälliseen japanilaiseen tyyliin Nintendon uusi johtaja Tatsumi Kimishima avasi tilaisuuden kaikkein kiinnostavimmilla tiedoilla, jotka olivat tietenkin laitteen julkaisutiedot. Nintendo Switch julkaistaan "suurissa Euroopan maissa" 3. maaliskuuta. Hintalappuna oli 299 dollaria, mikä yleensä kääntyy sellaisenaan myös euroiksi Suomessa. Joka tapauksessa lienee turvallista veikata Switchin hinnaksi 300-350 euroa.

Tämä on mainos:

Seuraava tieto koski pelien aluekoodeja, joita ei enää Switchillä ole. Toisin sanoen eurooppalainen pelaaja voi halutessaan tilata pelinsä Pohjois-Amerikasta tai Japanista, jos mieli niin tekee.

Mitä Nintendo kertoi tulevasta Switch-konsolistaan?

Ennalta oli jo tiedossa, että Switchin voi irrottaa kotona kelkastaan, ja viedä mukanaan maastoon kannettavana konsolina. Akun kestoksi luvattiin maksimissaan kuusi tuntia peliaikaa, ja mukana kulkeva ruutu toimii kosketusnäyttönä. Kyse on niin sanotusta multi-touch-mallista, joten näyttö tunnistaa useamman painalluksen kerralla. Oikea verkkopalvelu on myös tulossa lähimpien kilpailijoiden Sonyn ja Microsoftin malliin. Nettipeli on ilmainen julkaisussa, ja muuttuu maksulliseksi syksyllä.

HQ
Tämä on mainos:

Mukana kulkevan näytön sivuille asetettavat ohjaimet ovat nimeltään joy-con-ohjaimia, joissa kummassakin on yksi analogitatti. Myös amiibojen käyttö onnistuu, joten mitä ilmeisimmin Nintendo aikoo niidenkin tuotantoa jatkaa.

Vasemmassa joy-conissa on share-näppäin, joka toimii täsmälleen samoin kuin PS4:n ohjaimen vastaava. Share-näppäimen avulla on helppo jakaa ruutukaappauksia ja videota muille. Ohjaimessa on niin sanottu HD Rumble -toiminto, joka siis on aiempaa parempi värinätoiminto.

Oikeassa joy-con-ohjaimessa puolestaan on kamera, joka havaitsee käyttäjän liikkeet. Tämä tuo etsimättä mieleen kannettavan version Microsoftin Kinect-laitteesta. Joy-con-ohjaimia saa julkaisussa joko tyylikkään harmaana tai punaisena ja sinisenä.

Mitä Nintendo kertoi tulevasta Switch-konsolistaan?

Ensimmäinen näytetty peli oli nimeltään 1-2 Switch. Kyse oli hieman tavallisesta poikkeavasta bilepelistä, mutta idea tuntui tulevan suoraan klassisesta Wii Sportsista. Erilaisten pikkupelien voimin havainnollistetaan laitteen kykyjä. Esimerkkinä nähtiin lännen nopein -kilpailua ja miekkain heiluttelua. 1-2 Switch ilmestyy samaan aikaan kuin konsolikin eli 3. maaliskuuta.

Toinen esitelty peli oli nimeltään Arms. Toisin sanoen kädet ovat erittäin tärkeät, ja kuinka ollakaan niin kyse on nyrkkeilypelistä. Uutena jippona kuitenkin on, että kädet venyvät eli ottelu käydään kauempaa kuin nyrkkeilyssä yleensä. Pelin menestys riippuu täysin siitä, miten hyvin uudet joy-con-ohjaimet tunnistavat pelaajan liikkeet nopeasti ja oikealla tavalla.

Wii U:n yksi suurimmista yllättäjistä oli maalia roiskiva Splatoon, jonka jatko-osa oli kolmantena vuorossa. Tällä kertaa peli näyttää aidosti valmiilta ja monipuoliselta tuotteelta. Uutuutena mainittiin se, että kentissä pääsee juoksemaan kahden maalipyssyn voimin, joista kumpaakin ohjataan joy-con-ohjaimella.

HQ

Tähän mennessä esitellyt kolme peliä olivat toki mielenkiintoisia, mutta eivät silti sellaisia joiden vuoksi kannattaisi kauppaan rynnätä konsolia ostamaan. Tätä vajetta paikkaamaan esiteltiin Super Mario Odyssey. Pelissä on suuri avoin hiekkalaatikko temmellettäväksi, ja trailerin meno muistutti Super Mario Galaxyn ja Grand Theft Auton ristisiitosta.

Mario apuvälineenä nähtiin elävä hattu, jota heitettiin bumerangin lailla. Hieman vanhemmille pelaajille moinen saattaa tuoda mieleen Sean Conneryn tähdittämän James Bond -elokuvan Kultasormi. Super Mario Odyssey on määrä julkaista joulun alla 2017, ja kaikesta päätellen sitä kannattaa odottaa.

Mitä Nintendo kertoi tulevasta Switch-konsolistaan?

Pelien esittelyä jatkettiin niin sanottujen kolmansien osapuolten peleillä. Näitä kehittäjiä on kuulemma 50, jotka työstävät tällä hetkellä 80 eri peliä. Näistä nähtiin maistiaisia sellaisista kuin Xenoblade Chronicles 2, Fire Emblem: Warriors ja Project Octopath Traveler. Myös aiemmin huhuiltu The Elder Scrolls V: Skyrim tulee Switchille. Grasshopper Interactiven persoonallinen Suda51 kertoi lavalla No More Heroesin saavan jatkoa, mutta pelin nimeä ei vielä ole päätetty.

Mitä Nintendo kertoi tulevasta Switch-konsolistaan?

Electronic Artsin Patrick Söderlund kertoi lavalla senkin, että EA:n FIFA tulee Switchille, ja peli rakennetaan alusta asti juuri Nintendon konsolille optimaaliseksi. Nähtiinpä vinkkiä myös Street Fighterista, Sonic the Hedgehogista ja Raymanista. Näyttää siis siltä, että Nintendo todellakin aikoo lunastaa lupauksensa niin sanottujen kolmannen osapuolen kehittäjien tuesta. Harmillisesti videota Dark Souls III:sta ei nähty, joka aiemmin kuultujen huhujen mukaan pyörii hyvin Switchillä.

Pohjois-Amerikan Nintendon nokkamies Reggie Fils-Aime ilmoitti Switchin tulevan kauppoihin kahtena erilaisena pakettina. Erona näiden välillä on ainoastaan se, että joy-con-ohjaimet ovat joko harmaita tai punainen ja sininen. Konsolissa on sisäistä muistia 32 gigabitin verran, mutta tilaa voi merkittävästi kasvattaa ulkoisella SD-kortilla. Pelit myydään kasetteina optisten levyjen sijasta, mikä varmasti lämmittää retrohenkisten mieltä.

Mitä Nintendo kertoi tulevasta Switch-konsolistaan?Mitä Nintendo kertoi tulevasta Switch-konsolistaan?

Zeldan puuttuminen hämmästytti, mutta Nintendo olikin säästänyt parhaan viimeiseksi. Tilaisuuden päättävässä trailerissa saatiin maistiaisia The Legend of Zelda: Breath of The Wildin tarinasta, mutta tärkein tieto oli silti julkaisupäivä. Uusi Zelda julkaistaan samaan aikaan konsolin julkaisun kanssa eli 3. malliskuuta 2017.

Viihdearvoltaan parempiakin tiedotustilaisuuksia on nähty, mutta toisaalta saadut tiedot olivat pitkälti juuri sitä, mitä haluttiinkin kuulla. Yksi asia jäi silti pimentoon: missä on uusi Metroid Prime? Joka tapauksessa on aika lähteä tekemään ennakkovarauksia. Peruspaketin lisäksi kannattanee ostaa samaan pakettiin perinteinen pro-ohjain, tilava ulkoinen SD-kortti ja peliksi uusi Zelda.

HQ


Ladataan seuraavaa sisältöä