Suomi
Gamereactor
arviot
Madagascar 3: Europe's Most Wanted

Madagascar 3: Europe's Most Wanted

Animaatioelokuviin pohjautuvia pelejä on viime vuosina tehtailtu vaihtelevalla menestyksellä. Toy Story 3:n kaltaiset julkaisut ovat olleet piristäviä poikkeuksia, kun taas Kung Fu Panda 2 muistutti siitä, miksi leffapelejä kavahdetaan. Miten on uuden Madagascarin laita?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Loppukesästä elokuvateattereissa pyörinyt Madagascar 3 heittää tutut Central Park Zoon eläimet villiin kotiinpaluuseikkailuun. Pääsylipuksi New Yorkiin hankitaan Eurooppaa kiertävä sirkus, joka paljastuu kuitenkin alakuloiseksi esitykseksi. Show on siis pistettävä uusiksi.

Asetelma muodostaa myös elokuvasta tehdyn pelin pohjan, joskaan tapahtumia ei ole suoraan kopioitu valkokankaalta. Sen sijaan Alex, Marty, Gloria ja kumppanit syventyvät elokuvaa perusteellisemmin show'n pystyttämiseen. Ongelma tässä vain on se, että samalla elokuvan vauhti, huumori ja väriloisto ovat vaihtuneet puuduttavan puolivillaiseen roinan keräilyyn.

Tarinan aikana kuljetaan Roomasta Pisan kautta Pariisiin ja sieltä Lontooseen. Jokainen näistä muodostaa oman "lukunsa". Ensin suoritetaan joukko tasohyppelyä vaativia noutotehtäviä kaupungin kaduilla, jotta ah niin mahtavat pingviinit saisivat sirkuksen pystyyn. Tämän jälkeen on herätettävä huomiota pienellä ulkoilmanäytöksellä, ennen kuin sukelletaan sirkustelttaan ja käydään läpi kourallinen temppuja sisältäviä minipelejä. Ja sitten sama toistetaan seuraavassa kaupungissa.

Syklinen toisto ei ehkä kävisi voimille, jos peli olisi muuten kultaa. Madagascar 3:n pelisuunnittelu on kuitenkin verraten köyhää, eikä sitä voi täysin kuitata sillä, että kyseessä on lasten peli. Monet lapsille sopivat seikkailut, kuten esimerkiksi mainio Lego-sarja, ovat onnistuneet olemaan myös aikuisille viihdyttäviä. Madagascar 3 on kuitenkin yksinkertaisesti tylsä, mistä syy lankeaa muun muassa hitaalle tempolle, kolkolle kenttäsuunnittelulle sekä kerronnan niukkuudelle. Eikä tekninen toteutuskaan päätä huimaa.

Tämä on mainos:
Madagascar 3: Europe's Most Wanted
Tarinan jälkeen kenttiä voi pelata vapaapelin muodossa ja areenoita yksittäisinä minipeleinä. Vaisujen pelimekaniikkojen vuoksi uudelleenpeluuhalut jäävät kuitenkin vähäisiksi.

Elokuvan tavoin kaduilla partioi pääpahis DuBois'n rankkureita, mutta kiinnijäämisen pelkoa ei pääse syntymään. Vaikeustaso on viritetty matalaksi, ja vihollisia suuremman esteen etenemiselle muodostanevat paikoin hankalasti hahmotettavat reitit. Yhdessä hieman kömpelöiden kontrollien kanssa tämä tuottaa joskus turhaa tuskailua ympäri kortteleita. Nuorempaa yleisöä ajatellen myös lokalisaation puute voi olla pelin ymmärrettävyyttä rajoittava tekijä.

Pienenä piristysruiskeena peli tukee jaetun ruudun kaksinpeliä, jossa pelaajien on tehtävä yhteistyötä ja hyödynnettävä hahmojen erikoiskykyjä päämäärän tavoittamiseksi. Sirkusareenalla voi myös kilpailla siitä, kumpi kerää suuremman pistepotin. Ilman kaveria kaikki tämä jää puolittaiseksi, kun pelaaja joutuu liikuttelemaan kahta hahmoa vuoron perää ja kilpailemaan tekoälyä vastaan. Moninpelikin on silti vain laastari suurempaan vuotoon eikä yksin pelasta peliä.

Madagascar 3 kärsii tutusta lisenssipelisyndroomasta: lähdemateriaalissa olisi ollut potentiaalia, mutta pelin kehitykseen ei ole varattu riittäviä resursseja, jotta siitä olisi saatu pelaamisen arvoinen elämys. Suoranaisesti rikkinäiseksi peliä voi moittia, mutta eipä se myöskään onnistu viihdyttämään. Kertovaa on se, että ainoa etäisesti huvittava kokemus pelissä oli ison nuijan iskeytyminen paksuun virtahepoon niin, että tämä putosi nuoralta. Verrattuna vinhasti jammailevaan elokuvaan, peli on kuiva ja väsynyt tuotos, joka sopii lähinnä unilääkkeeksi.

Tämä on mainos:
03 Gamereactor Suomi
3 / 10
+
Kaksinpelimahdollisuus, pari kohtuullista minipeliä
-
Toistaa liikaa itseään, valtaosa sisällöstä tylsistyttävää, ei elokuvan veroista huumoria
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä