Suomi
Gamereactor
arviot
Skylanders Superchargers

Skylanders Superchargers

Skylanders Superchargersista on ennen peliä tehty huimia lupauksia. Nyt on aika testata pitävätkö vauhdikkaat puheet paikkansa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Kaikki ovat varmasti lapsena unelmoineet lelujen heräämisestä oikeasti eloon. Tähän unelmaan on Skylanders-pelisarja iskenyt jo vuosia videopelien avulla. Idea keräiltävistä leluista ja niiden siirtämisestä hahmoiksi videopeliin on kuitenkin osoittanut merkkejä väsähtämisestä ja kilpailu saralla on myös koventunut jatkuvasti. Nyt Skylanders on edennyt jo viidenteen peliinsä. Onko kehittäjillä oikeasti riittävästi uusia ideoita vai ajaako sarja päin mäntyä?

Pääsin reilu kuukausi sitten vierailemaan sarjaa kehittävällä Vicarious Visionsilla Yhdysvalloissa ja sain jo tuolloin nähdä mitä Skylanders Superchargersiin oli tulossa. Lupaukset olivat kovat, joten odotukset lopullista peliä suhteen olivat kohtalaisen korkealla. Pinnalta peli on kuitenkin hyvinkin tyypillisillä kantimilla. Sarjan pääpahis Kaos on jälleen juonittelemassa maailman valloitusta ja hän on rakentanut The Sky Eaterin, joka uhkaa kirjaimellisesti napostella taivaat kitusiinsa. Kukapa muukaan lähetetään pysäyttämään täystuhoa kuin tutut Skylanders-hahmot. Tällä kertaa tosin pitää rakentaa mukaan myös ajoneuvot.

Skylanders SuperchargersSkylanders Superchargers

Kulkupelit muodostuvat luontevaksi osaksi peliä sukkelaan. Erilaisia hulikukkeleita on runsaasti ja mikä tahansa vanhakin hahmo kelpaa niihin pilotiksi lisäten paljon yhdistelmiä. Toki jokaisella on se oma erikoisajokkinsa, jotka yhdistämällä saa erikoiskykyjä. Menopelit eivät tunnu väkisin mukaan lisätyiltä, vaan ne jatkuvasti avaavat uusia tehtäviä ja tapahtumia maalla, merellä ja ilmassa. Niitä pystyy mukavasti myös parantelemaan samoin kuin hahmojakin, joten edistymisen tunne on koko ajan mukana.

Tämä on mainos:

Ajoneuvoilla pääsee myös kisaamaan. Skylanders-päämajasta löytyy lukuisia vaihtoehtoja, joissa voi ottaa mittaa toisistaan tietokoneen tai kavereiden ohjastamia kuskeja vastaan. Kisat olivat myös oikein antoisia ja niiden parissa hurahti useampi tunti kerrallaan.

Audiovisuaalisesti Skylanders Superchargersille on haettu selkeästi hivenen kunnianhimoisempaa tasoa. Vaikka suurta harrpausta ei ole saatu aikaan, niin erityisesti ajoneuvoissa sekä valoissa ja varjoissa on nyt yritystä. Mukavaa on lisäksi kuulla enemmän ääninäyttelyä pelihahmoilta.

Tarinan suhteen sen sijaan olisin toivonut paljon enemmän. Mukana oli todella hienoja välivideoita luomassa jännitystä, mutta usein sitten palattiin kovin vitsikkääseen ja tunnelmaa vesittävään tyyliin. Skylanders on tietysti tähdätty perheen pienimmille, mutta tarinaan olisi silti voitu pistää vähän vakavampia, kypsempiä ja moniulotteisempia sävyjä ja subtekstiä, joiden myötä vanhemmatkin viihtyisivät sen parissa paremmin. Nyt tunnetilat jäivät harmittavan rajallisiksi.

Tarinan pelaa silti läpi ihan mielellään. Kentissä riittää upeasti vaihtelua niin haasteen kuin vihollistenkin osalta. Skylandsin mantujen tutkiminen ei käy tylsäksi, mutta paikasta toiseen siirtymisen tempo on välillä jopa liian kiireinen. Tehtävää on runsaasti, mutta kun vauhti on päällä niin siihen ei välttämättä ehdi päästä sisään ennen kuin seuraava alue on jo tiedossa. Seikkailu on tästä pienestä yliyrittämisestä huolimatta eeppisen tuntuinen ja jäänee mieleen hauskana kokemuksena mieleen.

Tämä on mainos:
HQ

On myös syytä miettiä onko, pelistä tullut valtavan sisältö ja tehtävä määrän myötä liian pirstaleinen. Tekemistä pursuaa joka tuutista muun muassa Supercharger- ja treenaustehtävien, Skystones-korttipelin, legendaaristen aarteiden etsimisen sekä päivittäisten tehtävien myötä. Onneksi ne istuvat kuitenkin hyvin pelin maailmaan ja tarjoavat hurjasti lisää uudelleenpelattavuutta. Ainoa huolenaiheeni on, että huomaavatko pelaajat edes kaikkia pelin tarjoamia mahdollisuuksia?

Tutustuin Skylanders-sarjaan ensimmäisen kerran 5-vuotiaan veljenpoikani kanssa, eikä yhteistyö välillämme oikein toiminut. Molemmat halusivat aina päättää etenemissuunnan. Vuosien myötä mikään ei ole muuttunut ja olemme edelleen yhtä jääräpäisiä. Tällä kertaa asiaa helpottavat ajoneuvot, sillä kumpikin pelaajat istutetaan saman aparaatin kyytiin. Toinen ajaa ja toinen ampuu vihollisia. Moninpeli ei rajoitu pelkästään saman sohvan ääreen, sillä toisia vastaan voi kisata verkon kautta joko korttipeleissä tai kaahauskisoissa. Osaa moninpeleistä voi pelata vain kavereiden kanssa, kun taas osa on avoinna kaikille.

Skylandersin ystävät ovat varmasti jo hyväksyneet sisimmässään sen, etteivät he pääse käsiksi kaikkeen sisältöön ilman lisäostoksia. Pelaajalla täytyy olla jokaisen elementin Skylanders-hahmot sekä lisäksi jonkinlainen menopeli maalle, merelle ja taivaalle. Kaikki täytyy ostaa fyysisinä leluina ja toisaalta se on yksi sarjan vahvimpia ja samalla heikoimpia piirteitä. On inhottavaa löytää aarrearkku, josta paljastuu ainoastaan uuden ominaisuuden väärälle Skylanderille avaava erikoisesine. Ne ovat kuin pieniä mainoksia, jotka esittelevät ostettavia lisähahmoja. Ei myöskään tunny kivalta jättää pieniä avuntarvitsijoita oman onnensa nojaan vain sen vuoksi, ettei ole sukellusvenettä tai lentskaria heidän pelastamisekseen.

Vicarious Visions on tehnyt lelujen kanssa todella hienoa työtä. He tietävät kohderyhmänsä nauttivan oikeilla leluilla leikkimisestä ja figuurit käyvät mainiosti siihen tarkoitukseen. Ajoneuvoissa on jopa liikkuvia osia, mutta eihän auto olisi auto ilman pyöriviä rattaita?

Puutteistaan huolimatta Skylanders Superchargers tarjoaa sitä mitä siltä toivottiinkin. Se on eeppinen seikkailu täynnä vauhtia, vaaroja ja toimintaa. Kalliista leluista voi aina valittaa, mutta toisaalta pelissä riittää sisältöä oikeuttamaan niiden ostopäätökset. Eikä pelaamista tarvitse lopettaa lasten mentyä nukkumaan, sillä silloin on vanhempien aika loikata Skylandersien maailmaan.

Skylanders SuperchargersSkylanders SuperchargersSkylanders Superchargers
HQ
HQ
Skylanders SuperchargersSkylanders SuperchargersSkylanders Superchargers
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Parannellut grafiikat, ajoneuvot ja niillä kaahailu, paljon pelattavaa ja vaihtelua, viihdyttävä seikkailu
-
Hintava keräily ja siihen painostaminen, tarinan tunnelma ailahtelee, tempo liian hektinen paikoitellen
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Skylanders SuperchargersScore

Skylanders Superchargers

ARVIO. Kirjoittaja Katrine Baumgardt

Skylanders Superchargersista on ennen peliä tehty huimia lupauksia. Nyt on aika testata pitävätkö vauhdikkaat puheet paikkansa.



Ladataan seuraavaa sisältöä