Suomi
Gamereactor
arviot
Tony Hawk's Pro Skater 5

Tony Hawk's Pro Skater 5

Tony Hawk viitonen on karvas pettymys sarjan faneille ja kaikille skeittauksen faneille.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Toivoin parasta ja pidin sormet ristissä viimeiseen asti. Tony Hawk's Pro Skater -sarjan ensimmäisten osien nostalgiset muistot lämmittivät mieltäni, ja muistan edelleen kuinka vedin vaikeita temppuja ja grindasin suosikkibiisieni tahtiin. Tästä syystä toivoin todellakin, että jatko-osasta vastaava studio Robomodo onnistuisi tuomaan takaisin pelisarjan huippuhetkien loistavan fiiliksen.

Kun Tony Hawk's Pro Skater 5:n arviokoodia ei näkynyt tai kuulunut, aloin kuitenkin epäillä pahinta. Uutiset julkaisupäivän päivityksestä, joka koollaan päihitti itse pelin vain vahvistivat epäilyksiäni. Sain lopulta pelin käsiini ja siitä lähtien olen ollut huonolla tuulella. Peli on järkyttävän huono ja puolivillaisesti väsätty hirviö, joka mäjäyttelee jatkuvasti päin kasvoja. Robomondolla ei ole takanaan suuria menestystarinoita. Lähinnä heidät muistetaan Tony Hawk: Shredistä ja Tony Hawk: Ridesta, jotka eivät olleet mitään maailman parhaimpia skeittipelejä.

Kaikki Tony Hawk's Pro Skater 5:stä huokuu kiirettä ja vanhentuneisuutta. Ruma ulkoasu muistuttaa Playstation 2 -ajoista, jolloin se olisi vielä menetellyt, mutta ei mitenkään nykyaikana. Ulkoasu muutettiin totaalisesti vain muutama kuukausi sitten, mikä kertoo jotain projektista ja sen hallinnasta. Skeittarin liikkeet ovat huomattavasti jäykemmät kuin vaikkapa 2010 julkaistussa Skate 3:ssa. Rullalautailija liikkuu eteenpäin käytännössä automaattisesti, eikä tällainen enää käy nykyaikana. Sen myötä skeittaaminen ei tunnu loogiselta, vaan pikemminkin eteenpäin huristellaan kuin motorisoidussa rullatuolissa. Vaikuttaa kuin jossain vaiheessa kehittäjät olisivat vain antaneet periksi.

Parannettavaa löytyisi jokaisessa pelattavuuden osa-alueessa. Pelistä löytyy esimerkiksi erikoismittari, joka palkitsee kömpelön skeittarin pitämisestä pystyssä, mutta palkintona on ainoastaan laimea savuefekti. Skeittari pystyy myös mäjäyttämään lautansa nopeasti maahan, minkä pitäisi helpottaa temppujen ketjuttamisessa. Se kuitenkin aiheuttaa jatkuvasti katastrofeja. Se ei yksinkertaisesti toimi, vaan onnistuin ensimmäisten tuntien aikana hyppäämään sen takia ohi kaikista kohteista. Siis ihan jokaisesta. Mekaniikka on selvästi kyhätty kiireessä ja on liian epätarkka toimiakseen kunnolla.

Tämä on mainos:
Tony Hawk's Pro Skater 5Tony Hawk's Pro Skater 5

Kenttäsuunnittelu on myös harmillisen heikkoa. Osa skeittipuistoista on hauskoja, mutta suurimmaksi osaksi tarjolla on vain näkymättömillä seinillä rajattuja kapeita putkia. Ensimmäisten pelien kaltaisista sulavista kokemuksista ei ole tietoakaan. Lisäksi mainoksia pusketaan silmille jatkuvasti. Tämä saa Tony Hawk's Pro Skater 5:n tuntumaan pikemminkin mainoksilla rahoitetulta ilmaispeliltä.

Nettipuolella idea oli hyvä, mutta toteutus takkuaa siinäkin. Kehittäjät halusivat jopa 20 pelaajan nauttivan yhtä aikaa samasta tasosta, mutta todellisuus osoittautui hyvin karuksi. Koko maailma kaikuu tyhjyyttään, eikä se tunnu lainkaan elävältä.

Mikään edellä mainituista ei sinänsä ole vielä pelkästään syynä Tony Hawk's Pro Skater 5:n huonoon arvosanaan. Skeittaus ei tunnu luonnolliselta ja osa kentistä on huonosti suunniteltuja, mutta lukuisat bugit ja tekniset ongelmat vetävät pelin lopulta pohjamutiin. Raivostuttavia bugeja on joka puolella ja tämän rinnalla pelit kuin Assassin's Creed: Unity, Driveclub ja Halo: The Master Chief Collection vaikuttivat jo julkaisuissaan virheettömiltä.

Tämä on mainos:

Välillä skeittarit juuttuvat ympäristöihin, mikä estää kokonaan temppujen tekemisen. Maa saattaa muuttua yhtäkkiä läpinäkyväksi. Peli jäätyy tai käynnistää itsensä uudestaan usein ja niin edelleen. Ruudunpäivityskin tipahtaa paikoitellen yksilukuisiin numeroihin. Mikään näistä ei ole edes harvinainen bugi, vaan niitä tulee vastaan jatkuvasti. Kuvakulma kuvaa toistuvasti aivan muuta kuin itse tapahtumia. Kaikki nämä virheet ovat läsnä jopa sen yli 7 gigan päivityksen lataamisen jälkeen.

Lopulta edes edellä mainitut bugit eivät ole pahinta Tony Hawk's Pro Skater 5:ssä. Kurjitan on se, että peli tuhosi usein kaatuessaan tallennustiedoston. Sen myötä kiduttava kokemus piti aloittaa yhä uudelleen alusta. En voi käsittää sitä, miten Activision on voinut sallia tällaisen ryönän julkaisemisen.

Tony Hawk's Pro Skater 5
HQ
HQ
HQ
03 Gamereactor Suomi
3 / 10
+
Paljon kenttiä, hyvä editori
-
Kauhea ulkoasu, tönköt animaatiot, huono kenttäsuunnittelu, valtava määrä bugeja, ruudunpäivityksen valtavat vaihelut, suunnittelu kokonaisuudessaan täysin pielessä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä