Suomi
Gamereactor
arviot
Picross 3D: Round 2

Picross 3D: Round 2

Kuvanveistoa kolmessa ulottuvuudessa

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Toinen kierros Picross 3D:tä ei muuta toimivia asioita edeltäjästään, mutta on silti edelleen erittäin koukuttavaa naputeltavaa.

HQ

Nintendon kannettavilla laitteilla jo monen pelin verran nähty Picross on yksinkertainen kuvaristikko. Ylhäällä ja reunoilla näkyvät numerot osoittavat kuinka monta ruutua kultakin riviltä täytyy värittää, jotta annettu kuva paljastuu. Sinänsä yksinkertaisen mekaniikan siirtäminen kolmanteen ulottuvuuteen vaikuttaa haasteelliselta tehtävältä, mutta HAL onnistuu konseptissaan hienosti jo toistamiseen.

Siinä missä normi-Picrossissa edessä on tyhjä ruudukko, Picross 3D:ssä vastassa on sen sijaan harmaa, ruudutettu laatikko. Riveillä näkyvistä kahdenvärisistä numeroista tulee päätellä, kuinka monta kuutiota kyseisellä rivillä kuuluu lopulliseen kuvioon, muut kuutiot täytyy louhia pois tieltä. Kahdella värillä ilmaistaan jäljelle jäävien kuutioiden kahdenlaista luonnetta. Siniset kuutiot pysyvät kuviossa sellaisenaan, kun taas oranssit kuutiot muuttavat muotoaan kun rivi on saatu oikein.

Kuutiot eivät tietenkään ole riveissä ainoastaan peräkkäin. Jos numeron ympärillä on pallo, annettu määrä kuutioita on jaettu rivillä kahteen eri osaan. Jos numeron ympärillä on neliö, kuutiomäärä voi olla jaoteltu riville kuinka moneen osaan vain tahansa. Niinpä riveillä onkin usein kahdenvärisiä numeroita, jommallakummalla kuviolla ympäröitynä. Tarkka silmä ja päättelykyky riittävät usein pitkälle kuvion louhinnassa, mutta varsinkin vaikein taso vaatii hyvää kolmiulotteista hahmotuskykyä sekä visiota tulevan kuvion muodosta.

Picross 3D: Round 2
Tämä on mainos:

Esiin tulevien kuvioiden nakuttelu on todella puoleensa vetävää puuhaa. Jokainen paljastunut kuvio on aina iloinen kohtaaminen, varsinkin vaikeimpien tehtävien jälkeen. Kilkuttelua on myös todella vaikea jättää kesken, ainahan on aikaa vielä yhteen tehtävään. Syytän pelin koukuttavuudesta erinomaista pelimekaniikkaa, sillä audiovisuaaliselta esitykseltään Picross 3D: Round 2 on odotetun tasainen ja rauhallinen, ilman isompia yllätyksiä. Toisaalta laatikoista paljastuvat patsaat ovat kekseliäitä kokonaisuuksia ja kauniisti rakenneltuja.

Kun koukku on syötteineen napattu, pelattava ei myöskään lopu kesken ihan heti. Tehtäviä on satoja ja jos nekään eivät riitä, sopiva Amiibo-hahmot avaavat vielä lisää pelattavaa. Tavallisen kuvanveiston yhteyteen on lisätty myös erikoistehtäviä. Brutaalit kuutiot rankaisevat virheestä välittömästi lopettamalla tehtävän, aikahaasteet mittaavat nopeita hoksottimia ja pienemmät päättelytehtävät taas edesauttavat ymmärtämään vaikeimpien tehtävien kommervenkkejä paremmin. Muuten lupsakkaan kuvanveistelyyn erikoistehtävät sopivat hyvin, sillä ne eivät ole pakollisia ja ne lisäävät onnistuneesti vaihtelua. Mitä nyt muutamat brutaalimmat kuutiot saivat aikaan välillä todella harmaita hiuksia.

Picross 3D: Round 2 on onnistunut kokonaisuus, josta on vaikea keksiä pahaa sanottavaa. Ainoastaan pelin alussa oleva tutoriaaliosuus on hidas ja tylsä, joskin pakollinen, jos edellinen osa ei ole tuttu. Juuri joulunpyhien alle koukuttava palikanmurskaus on mitä mainiointa viihdettä yhdessä pimeiden iltojen, glögin ja hyvän musiikin kera.

Picross 3D: Round 2
Tämä on mainos:
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Erittäin koukuttava pelimekaniikka, pelattavaa piisaa vaikka kuinka, leppoisa ja hyväntuulinen
-
Turhan pitkä tutoriaaliosuus
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä