Suomi
Gamereactor
arviot
Unbox: Newbie's Adventure

Unbox: Newbie's Adventure

Tasoloikkien renessanssi jatkuu, ja tässä on Prospect Gamesin tyylinäyte.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Viime vuosina tasoloikkapelit ovat kokeneet nostetta niin uusien pelien kuin vanhojen klassikoiden uusintaversioinakin. Näistä kummastakin tyypistä mainittakoon Yooka-Laylee ja Crash Bandicoot: Nsane Collection. Prospect Gamesin ensimmäinen peli Unbox: Newbie's Adventure lupaa uutta näkökulmaa lajityyppiin palauttamalla kunniaan loikkimisen ja laatikkoleikit.

Päähenkilönä on maailman ensimmäinen itsensä perille toimittava laatikko Newbie, jonka on luonut GPS eli tuttavallisesti Global Postal Service. Newbien täytyy suojella luojiaan niin sanotuilta wildcardeilta, jotka ovat kapinallisiksi ryhtyneitä laatikoita. Niitä kun tuotettiin jossakin vaiheessa liikaa, josta oli arvaamattomat seuraukset. Tarinankerronnan hersyvä huumori yhdessä dialogin kanssa luo ison osan Newbien persoonasta.

Laatikkona kieriminen mäkeä alas tai katoille kiipeileminen tuo hieman mieleen Goat Simulatorin tai I Am Breadin. Samalla tavalla uutuuden viehätys karisee varsin nopeasti. Newbien ohjaus on turhan liukasta, ja tämä jos mikä aiheuttaa turhautumista vaadittaessa tarkkoja hyppyjä. Xbox Onella LB-napilla hypätään, ja RB:llä puolestaan avaudutaan itse. Tällöin päästetään ulos styroksia, jonka syöksyessä ulos voi itse liidellä hetken ilmassa. Perinteisen A-napin käyttö olisi ehkä ollut parempi, sillä oudon ohjauksen oppimisessa meni tovi aikaa. Joka tapauksessa lyhyen opettelun jälkeen homman nimi aukesi.

Unboxin kanssa vietetty aika jakautuu aurinkoisen Paradise islen, lumisen Parcel Peaksin ja viidakkoisen isla Cartulinan kesken. Näistä kolmesta paikasta on jo pitkälti muodostunut tasoloikkien klisee. Pohjimmiltaan Unbox on monien muiden vastaavien pelien tyyliin tavaroiden keräämistä painottava. Roinaa on paljon, jolloin ongelmaksi muodostuu karttakuvan puute. Tämä vähentää intoa palata takaisin vanhoille jäljille tavaroita etsimään.

Unbox: Newbie's AdventureUnbox: Newbie's AdventureUnbox: Newbie's AdventureUnbox: Newbie's Adventure
Tämä on mainos:

Pääasiassa Unboxissa kerätään postimerkkejä, ja tietyn määrän jälkeen aukeaa tie alueen pomovastukselle. Voiton jälkeen saa mestariluokan postimerkin, jolla avautuu pääsy seuraavalle alueelle. Merkkejä kerätään suorittamalla tehtäviä pelin sivuhahmoille. Määränä on esimerkiksi palauttaa virta saarelle, etsiä kadonneita tai piestä pahaa hautovia wildcardeja. Tehtävät ovat aluksi viihdyttäviä, mutta aikaa myöten ne alkavat toistaa pahasti itseään.

Unboxin värimaailma on kirkas tuoden mieleen Nintendo 64:n parhaat päivät. Harmillisesti teknisiä ongelmia on paljon. Ruudunpäivitys notkahtelee säännöllisesti, ja varsin usein kohteiden läpi näkee, tai johonkin nurkkaan juuttuu kiinni. Koko kokemusta nämä ongelmat eivät tuhoa, mutta aiheuttavat ne silti harmaita hiuksia varsinkin silloin, kun tilanne edellyttää tarkkaa loikkimista. Vastaavasti ääniraita ansaitsee ylistystä. Se omalla panoksellaan alleviivaa käsillä olevaa tilannetta ja tunnelmaa mahtavalla tavalla.

Mukana on myös paikallinen moninpeli, jossa pääsee pelaamaan erilaisia yksinpelissä nähtyjä minipelejä hyvässä seurassa. Mukana on rallia, ilotulituksellista areenataistoa ja haasteita, joissa on määrä kerätä tavaroita aikarajan puitteissa. Verkkopeli puuttuu kokonaan, mutta paikallisenakin minipelit tuovat hieman lisää ikää Unboxille. Olkoonkin, etteivät minipelit ole mitenkään innovatiivisia. Odotettavissa on, että varsinkin Switch-versiossa paikallinen moninpeli on parhaimmillaan.

Newbien seikkailussa on oma viehätyksensä, mutta toteutus on hieman karkea. Perusliikkuminen on turhan liukas ohjata, eivätkä lukuisat tekniset ongelmat nautintoa lisää. Parempiakin tasoloikkia on tarjolla, mutta toisaalta ei Unbox kelvoton tekele ole.

Tämä on mainos:
Unbox: Newbie's AdventureUnbox: Newbie's Adventure
HQ
HQ
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Tavoittaa klassisten tasoloikkien tunnelman, paikallinen moninpeli, huumori
-
Liukas ohjaus, tekniset ongelmat, kierrätetty sisältö
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä