Suomi
Gamereactor
arviot
Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Trilogy

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Trilogy

Tarkastelussa Naruton kolme ensimmäistä seikkailua.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Playstation 3:lla alkunsa saanut Naruto: Ultimate Ninja Storm lienee eittämättä yksi suosituimmista anime- ja mangasarjaan pohjautuvista pelisarjoista. Sarjan ensimmäinen, vuonna 2008 debytoinut tekele, vei Playstation 2:n Ultimate Ninja -pelien sivusuunnasta kuvatut taistelut askeleen eteenpäin kohti avoimia karttoja ja niissä käytäviä vapaampaa liikkuvuutta suosivia mittelöitä. Tätä nykyä sekä neljä alkuperäisteoksen juonikuvioita noudattelevaa pääpeliä, että kaksi sivuosaakin poikinut pelisarja saatettiin päätökseensä viime vuonna. Playstation 4:lle, Xbox Onelle ja PC:lle julkaistiin Ultimate Ninja Storm 4, jota seurasi vielä myöhemmin Naruton pojan kommelluksia seuraava Road to Boruto -tarinalaajennus.

Elokuun lopussa myös edellisen konsolipolven välistä jättäneet saivat tilaisuuden kokea sarjan kolme ensimmäistä pääseikkailua, kun Trilogy- ja Legacy -lisänimillä varustetut kokoelmat saapuivat niin PS4:lle, Xbox Onelle kuin PC:llekin. Näistä ensimmäinen kattaa tähän asti vain PS3:lla nähdyn debyyttiosan, sarjan ensi kertaa Xbox 360:llekin tuoneen Ultimate Ninja Storm 2:n sekä kaiken lisäsisällön tarjoavan Full Burst -version Ultimate Ninja Storm 3:sta. Samanaikaisesti ilmestynyt Legacy-painos kattaa yllä mainitun lisäksi jo nykyisellä konsolipolvella nähdyn Ultimate Ninja Storm 4 -päätösosan kaiken peliin julkaistun lisäsisällön kera.

Vaikka sarjan kolme ensimmäistä peliä olivatkin viihdettä usean pelitunnin edestä tarjoavia teoksia, saivat ne pelaajilta myös osakseen runsaasti kritiikkiä koskien eritoten alhaista ruudunpäivitystä ja muita pelattavuutta vaivaavia pikkuvikoja. Onko tekijätiimi sitten käyttänyt tilaisuutta hyödykseen, ja päättänyt siivota uusintajulkaisuista alkuperäisteoksia vaivanneet ydinongelmat?

Sisältönsä osalta kaikki kolme edustavat tismalleen edellisen konsolipolven vastineitaan, joskin uudet remasteroidut versiot on päivitetty rullaamaan täydellä 1080p-kuvaresoluutiolla. Animen tarinalinjaa seuraavan yksinpelin lisäksi pelaaja voi ottaa suoraan kotisohvalta mittaa kaveristaan Free Battle -tilan muodossa. Kenties yllättävimpänä tekijänä sekä toinen että kolmas osa sisältävät kumpikin myös alkuperäisen verkkomoninpelin.

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm TrilogyNaruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm TrilogyNaruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Trilogy
Tämä on mainos:

Paketin suurimpana helmenä voi pitää alkujaan vain Playstation 3:lle julkaistua debyyttiosaa, joka on kokoelman myötä saatavilla vihdoin myös Microsoftin konsolille ja PC:lle. Monet PS3:n alkuperäisversiossa faneja ihastuttaneista ovat mukana tuoreessa käännöksessä. Näitä ovat Awakening-muotojen valitseminen suoraan hahmovalikosta, keskeytettävät erikoishyökkäykset ja yksinpelikampanjaa värittämät minipelit. Vaikka tekeleellä on ikää jo lähes pyöreän vuosikymmenen edestä, voi saagan esikoista pitää yhä ulkoasunsa suhteen kenties sarjan kauneimpana pelinä.

Kun puhutaan edellisen konsolipolven remasteroinnista nykypolven alustoille niin voisi olettaa, että tekijätiimi olisi putsannut peleistään vanhan konsoliraudan rajoituksesta syntyneet ongelmat pelkän kuvaresoluution ja tekstuurien korostamisen sijaan. Valitettavasti näin ei kuitenkaan ole, sillä peleistä kaikki kärsivät yhä alhaisesta ruudunpäivityksestä. Vaikka pelikuva onkin saatu pyörimään asteen verran tasaisemmin, on taisteluiden tuoksinassa yhä havaittavissa nopeatempoista ottelua haittaavaa viivettä. Kuten olettaa saattaakin, on ongelma näkyvimmillään sarjan ensimmäisessä osassa, jonka alkuperäisversionkin tiedettiin kärsineen sekä alhaisesta kuvataajuudesta että sen pahasta putoamisesta.

Takkuilevan ruudunpäivityksen ja liikeanimaatioiden yhteydessä syntyvien näppäinviiveiden takia kokoelma kalpenee toden teolla monen muun onnistuneen remasteroinnin rinnalla. Tämä on sääli, sillä ahkeralla parantelulla Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Trilogysta olisi saanut niin sisällön kuin pelattavuudenkin osalta kaikin puolin toimiva paketti. Näillä eväillä kokemus tuntuu lähinnä laiskanpuoleiselta käännöstyöltä, ja sitä on täysin mahdotonta suositella erityisesti jo kokoelman pelit jo läpi pelanneille.

Sarjaan tutustumattomille Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Trilogy silti oikein pätevän aloituspisteen. Muiden kannattaa kuitenkin pitäytyä alkuperäisteosten parissa.

Tämä on mainos:
Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm Trilogy
HQ
HQ
HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Kolme peliä samassa paketissa, säilytetty verkkomoninpeli, tekemistä pursuavat yksinpelikampanjat, animesarjalle uskollinen ulkoasu
-
Vanhat alkuperäisversioista tutut ongelmat vaivaavat edelleen
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä