Suomi
Gamereactor
arviot
Dragon Ball Xenoverse 2

Dragon Ball Xenoverse 2 - Nintendo Switch

Hyvin se toimii kannettavanakin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Noin vuosi sitten Dragon Ball laajensi maailmaansa uudella jatko-osalla Xenoverse-sarjaan. Peli korjasi melkein kaikki alkuperäisen puutteet. Nyt tämä vuosi sitten julkaistu Xenoverse 2 on saatu myös Nintendo Switchille. Kysymyksessä on käytännössä täsmälleen sama peli kaikkine vahvuuksineen ja heikkouksineen. Erona on tietenkin Switchin kannettavuus, ja muutama muukin uusi ominaisuus.

Switchin versio on oiva valinta niille, jotka eivät ole vuoden takaista julkaisua pelanneet. Alkuperäisessä Xenoverse 2:n arviossa käytiin jo läpi pelin hyvät ja huonot puolet. Hyviä puolia olivat muun muassa kumarrukset sarjan fanien suuntaan ja käyttäjäystävälliset taistelut. Keskuspaikkana toimiva Conton City toimii siltana itse tehdyn hahmon ja muun sisällön välillä. Näin ollen kaikki alkuperäisen jatko-osan ominaisuudet ovat läsnä, joskaan se ei aina ole hyvä asia.

Samat ongelmatkin ovat edelleen paikoillaan. Kamera oikuttelee varsinkin kohteeseen lukittautuessa, ja tämä koettelee hermoja erityisesti silloin, kun ruudulla on paljon muitakin vastustajia. Osa tehtävistä on niin ikään esitetty liian epäselvästi, ja ajoittain puhe kuuluu eri tahdissa huulten liikkeisiin verrattuna. Nämä korjaamatta jääneet ongelmat syövät pelinautintoa, koska kehittäjillä olisi ollut melkein vuosi aikaa tehdä parannuksia Switch-versioon.

Dragon Ball Xenoverse 2Dragon Ball Xenoverse 2Dragon Ball Xenoverse 2Dragon Ball Xenoverse 2
Tämä on mainos:

Peliin julkaistu DLC-lataus on ilmaiseksi saatavilla. Se kattaa koko ensimmäisen pelin tarinan. Toinen lisälataus tuo mukaan kaikki hahmot asuineen. Latingit siis lisäävät selvästi pelin käyttöikää, ja mahdollistavat sarjaan aiemmin tutustumattomille tilaisuuden hypätä mukaan kelkkaan. Lisäksi Switchin valttina on toki kannettavuus.

Käsikonsolimaisesti pelaaminen on mukavaa siitäkin huolimatta, että teknologinen suoriutuminen ottaa niin sanotusti osumaa. 60 ruudun sekuntivauhtiin ei päästä ruudunpäivityksessä, ja resoluutio on selvästi matalampi isolla ruudulla pelaamiseen verrattuna. Niin ikään Conton Cityssä kävellessä ruudunpäivitys takkuaa varsinkin silloin, kun kuvassa tapahtuu paljon. Nämä ovat selvästi olleet hintoja, joita on pitänyt maksaa pelin tuomisesta Nintendo Switchille.

Nintendon painoksessa on joitakin lisäominaisuuksia joy-con-ohjaimille. Ensimmäinen on HD Rumble, jolloin jokaisen iskun todella tuntee pelatessaan. Toinen ominaisuus on liikeohjaus, jota käytetään ainoastaan kaikkein voimakkaimpien liikkeiden suorittamiseen. Tuloksena on ruudulla nähtyjen liikkeiden ja asentojen apinointia omalla sohvalla. Liikeohjaus on hauska lisä muutaman kerran kavereiden kanssa hölmöillessä. Liikeohjaus on kuitenkin liian epätarkka pitkäaikaiseen nauttimiseen. Näin ollen suurin osa pelaamisesta on tapahtuva perinteisellä ohjaimella.

Puutteistaan huolimatta Dragon Ball Xenoverse 2 on kokonainen ja mitä oivin pelikokemus Nintendo Switchille. Kannettavuus on sitten se kirsikka kakun päällä.

Tämä on mainos:
Dragon Ball Xenoverse 2Dragon Ball Xenoverse 2Dragon Ball Xenoverse 2Dragon Ball Xenoverse 2
Dragon Ball Xenoverse 2Dragon Ball Xenoverse 2
HQ
HQ
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Paljon sisältöä, käyttäjäystävälliset taistelut, kannettavuus
-
Kameran oikuttelu tiukoissa paikoissa, liikeohjaus jättää toivomisen varaa, osa tehtävistä epäselvästi esitetty
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä