Suomi
Gamereactor
arviot
Lego Marvel Super Heroes 2

Lego Marvel Super Heroes 2

TT Games legoilee Marvelin kanssa jälleen kerran.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Varsin suosituksi kohonneen Lego Marvel Super Heroesin jatko-osa sukeltaa edeltäjäänsä syvemmälle Marvelin maailmaan. TT Gamesin teos ammentaa siitä 70 vuoden materiaalista, jota Marveliin on luotu. Tarina ei tällä kertaa koeta sitoa itseään valkokankailla nähtyihin elokuviin, vaan kertoo oman eepoksensa. Juonen puolesta Lego Marvel Super Heroes 2 ei ole suoraa jatkoa edeltäjälleen. Aikamatkailu yhdessä rinnakkaisulottuvuuksien kanssa on antanut TT Gamesille varsin vapaat kädet tehdä mitä haluaa.

Heti kättelyssä ajassa matkustava superpahis Kang the Conqueror onnistuu repimään auki useat aikajanat ja universumit luoden niistä oman maailman ilman ajan ja avaruuden rajoitteita. Paikan nimenä on Chronopolis. Ei siis auta muu kuin koota Guardians of the Galaxy, Avengers, Inhumans ja koko lössi muutakin joukkoa taistelemaan Kangia vastaan.

Chronopolis on vaikuttavan kokoinen avoin maailma, joka koostuu kaikkiaan 18 alueesta. Jokainen on innoittunut omasta sarjastaan, kuten Manhattan Avengersista, Asgard Thorista ja Zandar Guardians of the Galaxysta. Lego-pelien tunnusmerkki tähän asti on ollut tuhota kaikki, rakentaa esineitä ja ratkoa pulmia. Sama kaava toistuu nytkin, joskin mukana on toimintaa monipuolistavia elementtejä. Joka tapauksessa mitään erityisen uutta tai outoa ei pelattavuuden puolesta ole tarjolla. TT Games olisi voinut aivan hyvin ottaa vaikutteita vaikkapa Lego Ninjago The Movie Video Gamen taistelumekaniikasta. Juuri taistelun osalta Lego Marvel Super Heroes 2 tuntuukin suorastaan askeleelta taaksepäin pelillisesti.

Monilla hahmoilla on omat erikoiskykynsä, ja niihin on ilmeisesti kiinnitetty erityistä huomiota faneja miellyttävällä tavalla. Esimerkiksi Doctor Strange voi kerätä tulisia loitsuja avatakseen portaaleja, ratkomaan pulmia ja jopa ruoskimaan taistoissa. Kaikki tämä näyttää vaikuttavalta väriloistolta ruudulla. Mukana on kaikkiaan 200 hahmoa avattavaksi, eikä niitä kaikkia voi millään muistaa ulkoa ennakkoon. Onneksi taukoruudussa näkyy hahmon kortti, joka kertoo paitsi kyvyt myös muuta mielenkiintoista tietoa (kuten hahmon ensiesiintymisen ajankohta sarjakuvissa).

Tämä on mainos:

Ääninäyttely ei ole aivan niin hyvää kuin olisi lupa odottaa, mutta vastaavasti itse käsikirjoitus on loistava. Mukana on viittauksia muuhun populaarikulttuuriin, kuten Game of Thronesiin ja Star Warsiin. Kertojana toimii Peter Parkerin esimies J. Jonah Jameson muistuttaen aina tarinan avainkohdista siltä varalta, että jokin pointti on mennyt ohi toiminnan tiimellyksessä.

Lego Marvel Super Heroes 2Lego Marvel Super Heroes 2

Tehtävien joukkoon on ripoteltu runsaasti pomotaistoja, ja osa heistä on varsin tunnettuja, kuten Tohtori Mustekala, M.O.D.O.K. ja Kingpin. Taistot ovat yhdistelmä tappelua ja pulmanratkontaa. Nämä kohtaamiset voi todennäköisesti selvittää jollakin hienolla tavalla, mutta perinteinen nappien hakkaaminen toimii silti aivan hyvin sekin.

Valikot muistuttavat sarjakuvaa, ja tekstin fontti viimeistelee vaikutelman. Jokainen kenttä on hyvin suunniteltu, ja toki väärällään rikottavia esineitä. Itse Stan Lee pääsee useita kertoja parrasvaloihin sivutehtävän Stan Lee in Peril muodossa.

Tämä on mainos:

Perinteiseen Lego-tyyliin kaiken tavaran kerääminen ensimmäisellä pelikerralla on mahdotonta. Täydellinen läpipeluu vaatii ainakin kaksi tai kolme kierrosta sen jälkeen, kun on saanut auki niin sanotun free play moden, jossa voi vaihtaa pelattavaa hahmoa vapaasti. Tämä yhdessä suurikokoisen maailman ja sen haasteiden kanssa tekevät sen, että tarjolla on hyvin paljon pelattavaa. Osa sivutehtävistä alkaa toistaa itseään, mutta päätehtävien väliin ripoteltuna ne eivät tunnu liian tylsiltä.

Perinteitä kunnioittaen mukana on huijauskoodeja, joita voi tällä kertaa syöttää Avengers Mansionissa asustelevan Gwenpoolin TV-ruutuun. Huijaamisesta ei rangaista, ja moinen saattaa olla jopa tarpeellista niille, jotka mielivät saavuttaa läpäisyssään 100%. Avengers Mansionissa on myös Battle Arena, jota isännöi The Grandmaster. Tämä tietenkin tarkoittaa pääsyä verkkokarkeloihin, joita on vain kaksi: Colour Clash ja Capture The Infinity Stones. Molemmat ovat viihdyttäviä, mutta vain neljä pelaajaa tylsissä kentissä ei pitkälle kanna. Ei edes silloin, kun pelaa kaverin kanssa jaetulla ruudulla.

TT Games ja Marvel ovat onnistuneet puristamaan valtavan määrä sarjakuvahistoriaa kokonaisuudeksi, joka miellyttänee sekä vanhoja faneja että uusia tulokkaita. Lego Marvel Super Heroes 2 pysyttelee turhan tiukasti jo aiemmin vakiintuneissa puitteissa, eikä peli näin ollen ole aivan pakko-ostos.

Lego Marvel Super Heroes 2
HQ
HQ
HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Runsaasti pelattavia hahmoja, paljon tekemistä isossa avoimessa maailmassa, lisätiedot Marvelin hahmojen historiasta
-
Ajoittain itseään toistava, ei liiemmin uudistuksia, laimea moninpeli, X-Men ja Fantastic Four puuttuvat
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä