Suomi
Gamereactor
arviot
Super Lucky's Tale

Super Lucky's Tale

Hieno lisä tasoloikkapelien joukkoon.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Kokonaan uuden sarjan lanseeraaminen tasoloikkapelien lajityppiin on varsin vaikeaa, sillä pelityyppi eli kukoistuskauttaan viimeksi 90-luvun alussa. Oculus Riftille viime vuonna julkaistu Lucky's Tale sai kohtuullisen vastaanoton, ja nyt on tullut aika kehittää ideaa eteenpäin ilman VR-ominaisuuksia.

Playful Corpin Super Lucky's Tale ei nauti jo valmiiksi samanlaista suosiota kuin esimerkiksi Mario, joten siihen ei kohdistu ennakolta odotuksia ja hypetystä. Toisaalta myöskään ongelmia ei anneta anteeksi, ja peli julkaistiin samaan aikaan Nintendon Super Mario Odysseyn kanssa. Huonoista lähtökohdista huolimatta Super Lucky's Tale on itse asiassa ihan onnistunut peli.

Toiminta alkaa kesken riidan, jonka osapuolina ovat onnelliset guardianit ja vihainen superpaha kissa Jinx Kitty Litter -jengeineen. Jinx haluaa Book of Ages -teoksen, josta sankariketut eivät halua luopua. Kesken mittelön kirja aukeaa imaisten niin Luckyn kuin pahat kissatkin sisäänsä.

Pelaajaa tervehtivät värikkäät, kutsuvat ja hyvin suunnitellut maailmat. Niitä asuttavat hurmaavat oliot, joiden kanssa pääsee keskustelemaan. Unohtaa ei sovi myöskään ilkeitä pahiksia, kerättäviä hilavitkuttimia ja kolikoita tai suoritettavia kenttiä. Värikkäiden 3D-tasoloikkien fanit ovat heti kuin kotonaan: kutsuvan klassinen retro suorastaan leijailee pelin yllä. Peli on jaettu lukuisiin keskusmaailmoihin, joista lähdetään suorittamaan kenttiä ja keräilemään roinaa.

Tämä on mainos:
Super Lucky's TaleSuper Lucky's TaleSuper Lucky's TaleSuper Lucky's Tale

Pelaajan tehtävänä on auttaa Luckya loikkimaan ja ratkomaan pulmia päästäkseen takaisin sisarensa luo. Siinä sivussa täytyy toki pysäyttää Kitty Litter -jengin jäsenet. Tähän päästääkseen on suoritettava kaikki keskusmaailmat ja niiden kissapomot. Kentissä on mukavasti vaihtelua. Osa on kaksiulotteisia loikkajaksoja muistuttaen klassista Donkey Kongia, kun taas osa tuo mieleen Nintendon kolmiulotteisen Super Mario 3D Worldin. Ympäristöjen vaihtelevuus estää pelin muuttumisen tylsäksi, ja jokainen kenttä avaa eteen uuden seikkailun. Näin ollen lopettaminen on vaikeaa, kun on kerran alkuun päässyt.

Kaikissa kentissä on tavaroita kerättäväksi ja pieniä haasteita suoritettavaksi. Rahalla ja sydämillä palautetaan terveysmittaria, kun taas kirjeitä ja erikoiskiviä on maastossa selvästi vähemmän. Kivillä avataan uusia kenttiä, ja niitä saa joko tehtäviä suorittamalla, pomoja pieksemällä tai salaisia tehtäviä tekemällä. Osa on myös ihan vain kenttiin piilotettuna.

Kissatappeluiden ohella kentissä on kavalkadi ystäviä ja vihollisia, jotka pääasiassa sopivat hyvin käsillä olevaan teemaan. Vihaiset sipulit, pelottavat ampiaiset, hauskat toukat tai inhottavat aaveet: Lucky pieksää kaikki. Kettua ohjataan vasemmalla tatilla, ympäristöä katsellaan oikealla tatilla, rivakka potku tehdään X-napilla, korkeuksiin hypätään A-napilla ja maan allekin voi kaivautua. Ohjaus on helppo oppia, ja meno on toimivaa. Liikkeissä on myös massan tuntua, joka helpottaa liikkumista juuri oikealla tavalla.

Tämä on mainos:

Grafiikka on erittäin värikästä, ja hahmosuunnittelu on miellyttävää silmälle tuoden mieleen kultaisen Nintendo 64 -aikakauden. Xbox One X:llä pelaavat pääsevät kokemaan 4K-laadun ja ruudunpäivityksen tasolla 60 ruutua sekunnissa. Arviota varten käytettiin tavallista Xbox Onea, ja silläkin jälki oli erittäin laadukasta. Näin miellyttävä ulkoasu yhdistyy hienosti hyvän ohjauksen ja onnistuneen tasoloikan kanssa.

Harmillisesti muutamia bugeja ja koko pelin jäätymistä tuli myös vastaan. Vaikeustason puolesta Super Lucky's Tale ei tunnu liian helpolta eikä liian vaikealta. Jokaisen kentän loppuun pääseminen edellyttää tiettyä määrää ajatusta ja harkintaa. Energiamittari on kolmen sydämen kokoinen klassiseen tyyliin, ja näin ollen edellinen välitallennuspiste kutsuu kolmen saadun osuman jälkeen.

Playful Corp on pienikokoinen indiestudio, joten heidän luomansa hurmaava 3D-tasoloikka on hieno saavutus. Luvassa on monia tunteja viihdyttävää pelattavaa, joten tasoloikkapelien ystävien kannattaa ainakin testata Super Lucky's Tale. Kyseessä on toivottavasti sellainen peli, jota nykypäivän lapset katsovat yhtä kaihoisasti kuin nyt jo aikuiseksi kasvaneet pelaajat muistelevat vanhoja Mario-pelejä.

Super Lucky's TaleSuper Lucky's TaleSuper Lucky's Tale
Super Lucky's TaleSuper Lucky's Tale
HQ
HQ
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Hurmaava suunnittelu, paljon sisältöä, hyvä ohjaus, onnistuneet hahmot, sopii kaikenikäisille, kentissä paljon vaihtelua
-
Jokunen inhottava bugi, kummalliset välitallennuspisteet
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Super Lucky's Tale tulossa Switchille?

Super Lucky's Tale tulossa Switchille?

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Ansioluetteloilla pääsee hyvin kertomaan, mitä kaikkea on tullut tehtyä. Silloin tällöin niissä saattaa kuitenkin livahtaa tietoa, jota ei ehkä olisi pitänytkään sanoa....

2
Gamereactorin joulukalenteri #1: Microsoft

Gamereactorin joulukalenteri #1: Microsoft

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Gamereactorin joulukalenteri käydään vuonna 2017 viikkokisana, joten tulossa on yhteensä neljä kisaa teemoilla Microsoft, Sony, Activision ja Laiteviikko. Ensimmäisenä...



Ladataan seuraavaa sisältöä