Suomi
Gamereactor
ennakot
Splatoon 2

Splatoon 2 ja Hero-moodi

Vielä viimeinen ennakkokurkistus Nintendon värikkääseen räiskintään ennen kuin se läiskäytetään linjoille. Tällä kertaa tarkastelussa on yksinpelipuoli.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Kaksi vuotta on kulunut siitä, kun Nintendo julkaisi Splatoonin Wii U:lle. Paljon on kuitenkin sen jälkeen muuttunut, eikä vähiten kokonaan uuden konsolin vuoksi. Switch tietenkin kaipaa oman osansa värikkäästä, kilpailullisesta ammuskelupelistä, ja Splatoon 2 on tulossa sille heinäkuun lopulla. Ennen valmiin pelin rantautumista ja arvioimista on hyvä tehdä vielä viimeinen ennakkosilmäys uutukaisen tarjontaan.

Pääsin hiljattain pelaamaan Splatoon 2:n Hero-moodia, jota voisi kuvailla lähimmäksi vastineeksi yksinpelikampanjalle mitä sarjassa on tähän mennessä nähty. Täysiveristä tarinaa ei kannata odottaa, mutta moodi toimii eräänlaisena johdantona varsinaiselle moninpelikokemukselle.

Hero-moodissa suoritetaan nippu haastavia tasoja viiden hubimaailman puitteissa. Mekaniikka ei orjallisesti noudattele sitä, mitä moninpelipuolella nähdään. Moninpelissähän tarkoituksena on vallata tonttia vastustajilta maalaamalla kenttää oman tiimin värillä, mutta Hero-moodi muistuttaa lähemmin perinteistä tasohyppelyseikkailua. Siinä ei siis taistella muita pelaajia vastaan, vaan tekoälyn ohjaamia mustekaloja ja Octolingejä. Samalla selvitetään, mitä kummaa on tapahtunut Squid Sister Callielle, joka on kadonnut.

Tämä on mainos:
Splatoon 2

Pelaajat tykkäävät muokata hahmojaan, ja Splatoon 2:ssa ulkoasuun vaikuttavia vaihtoehtoja on kasvatettu entisestään. Vaatetus, tossut ja päähineet pääsee itse valitsemaan. Tarjolla on esimerkiksi polkupyöräkypärää ja Conversen kaltaisia tennareita. Kiitosta vaihtoehdoille voi antaa siitä, että ne ovat aidosti erilaisia eivätkä vain erilailla värjättyjä juttuja samasta asiasta. Varusteita pääsee myös ostelemaan pelirahalla Inkopoliksen hubimaailmassa.

Vaihtelua piisaa myös aseissa. Esimerkiksi tuiki tavallinen tussari on teholtaan keskivertoinen ja kantamaltaankin keskinkertainen, joten se sopii parhaiten aloittelijoille. Edistyneemmät pelaajat pitänevät tarkempaa taktikointia edellyttävistä vaihtoehdoista. Esimerkiksi tela (maalitela, usko tai älä) on mahtava, kun tulee tarve kattaa maalilla laajoja alueita, mutta aivan onneton puolustautumisväline. Toista ääripäätä edustaa Splat Charger, jonka kattavuus on huono, mutta se on ihan paras sniputteluun kaukaa.

Splatoon 2
Tämä on mainos:

Hero-moodissa aseet esitellään asteittain, ja joissain kentissä tietyn aseen käyttö on jopa vaadittua (koska asekauppias Sheldon "tarvitsee niistä dataa".) Hero-moodin pelattuaan pelaajan tulisikin olla aika hyvin perillä siitä, mitä eri aseilla voi tehdä ja mitä ei, ja millaista asetta eri skenaarioissa kannattaa käyttää. Samalla moodi pysyy myös vaihtelevana eikä pelaaja pitkästy heti kättelyssä yhtä ja samaa asetta käyttäessään. Moodi tarjoaa johdatuksen myös muihin pelin ominaisuuksiin kuten sieniblokkeihin, liikkuviin tasoihin ja grindaukseen. Kaiken kruunaavat piilotetut salaisuudet, joita täydellistä suoritusta hakevat voivat metsästää.

Splatoon 2 vaikuttaa kaiken kaikkiaan erittäin vahvalta lisältä kesän pelitarjontaan, ja Hero-moodin kaltaiset uudistukset takaavat, että uudetkin pelaajat pääsevät nopeasti Splatoonin juoneen kiinni. Ei siis huolta, vaikka Wii U ja Splatoon 1 olisivat jääneet välistä.

Splatoon 2Splatoon 2
Splatoon 2Splatoon 2
Splatoon 2

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä