Suomi
Gamereactor
laitearviot

Asus ROG Strix Magnus

Kuulokemikkiin kyllästyneelle.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Ei ole suuri salaisuus, että pelaajille tarkoitettujen kalliidenkin kuulokkeiden mikrofonit ovat varsin kehnoja. Tämä näkyy selkeimmin siinä, että niiden herkkyys pitää heittä usein tappiin tietokoneen asetuksista. Muuten laitteet eivät poimi ääntä riittävän selkeästi. Erillisen mikkiin mahtuu tukkukaupalla paremmin tekniikkaa muun muassa herkkyyttä parantamaan. Tällä kertaa testipenkkiin päätyi etenkin striimaajille suunnattu Asuksen Republic of Gamers -sarjan Strix Magnus.

HQ

Kyseessä on USB-liitäntään (varsin paksulla johdolla) kytkettävä kondensorimikki. Perinteisistä luureista löytyvään dynaamiseen mikrofoniin verrattuna se poimii ääntä kauempaa, mutta samalla laajemmalta alalta. Ulkopuolisten häiriöäänien kuten koneen jäähdytyksen, katumelun tai taustalla raikaavan musiikin kanssa pitää siis olla tarkempi, jos puheääneen ei halua ylimääräisiä häiriötekijöitä. Magnus ei ole tässä tapauksessa onneksi aivan suunnattoman laaja-alainen, joten sen sijoittaminen normaaliin pelikoneympäristöön ei ollut vaikeaa. Verrattain pieni koko (noin 10x5x13 cm) ja sisäänrakennettu melunvaimennus (Environmental Noise Cancellation) auttanevat asiassa.

Itse masiinan ulkoasu on hieman halpa muovisen koteloinnin ja Battlestar Galacticasta karanneen cylon-robotin muotoilun takia. Kädessä se tuntuu kuitenkin vankalta ja kestää varmasti vähän tahatonta pudotteluakin. Reunoilta löytyvät säätimet volyymistä LED-valoihin ja tallennettavan äänialueen muodon muuttamiseen. Myös luurit voi liittää siihen suoraan kiinni USB:n tai 3.5-millisen plugin kautta. AUX-portilla laitetta voi käyttää ulkoisen äänilähteen nauhoittamiseen. Harmillisesti LED-valolla ei pysty ilmaisemaan mikin mykistämistä, joka saattaa joskus jäädä epähuomiossa päälle. Jostain syystä Magnus ei nimittäin toimi yhdessä Asuksen normaalin Armoury-ohjelmiston kanssa, joten säädöt (valojen kanssa) pitää tehdä erillisellä Aura-ohjelmistolla.

Lähinnä kuulokemikkejä käyttäneelle erillisen laitteen edut käyvät nopeasti ilmi. Tietokoneen äänentallennusherkkyyttä voi saman tien tiputtaa monta pykälää alas, sillä Magnus kuuluu kirkkaasti vielä metrin-parinkin päästä. Sen kolme 14-millistä kondensorikapselia poimivat puheäänen sen verran hyvin, että seuraava pullonkaula löytyykin striimin tai VoiP-puheyhteyden laadusta. Pelikaveritkin kiittivät, että oma ääni kuulosti välittömästi luonnollisemmalta ja pienen sijoittelurumban jälkeen häiriöttömältä. Mekaaninen näppäimistö kuului nimittäin varsin selkeästi mikin ollessa pöytätasossa. Striimaajat haluavat todennäköisesti panostaa mikkivarteen, jonka voi kiinnittää Magnuksen pohjasta löytyvään standardikierteeseen.

Pienen alkusäädön jälkeen Asus ROG Strix Magnus on tullut jäädäkseen, ja kuulokkeiden omat mikit on sullottu takaisin kuppeihinsa. Mikään audiofiilin unelma tämä -35 dB -herkkyydellä varustettu laitos ei ole, mutta se tarjoaa aloittelevalle striimaajalle tai huonoihin mikkeihin kyllästyneelle selkeän päivityksen kuulokemikkeihin verrattuna. Hintaa laitteelle kertyy tosin varsin suolaiset 200 euroa, joka pikaisen vertailun perusteella näyttää sijoittuvan tämänkaltaisten mikkien ylempään keskiluokkaan.

Tämä on mainos:
Asus ROG Strix Magnus
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Äänenlaatu ja herkkyys, helppo sijoittaa, hyvät liitännät
-
Varsin kallis, muotoilu varauksin, ei Armoury-tukea
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä