Suomi
Gamereactor
uutiset
Thimbleweed Park

Ron Gilbert haluaa edelleen tehdä outoja juttuja

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Gamereactor pääsi haastattelemaan legendaarista pelinkehittäjää Ron Gilbertiä, joka on muun muassa luonut sellaiset peliklassikot kuin Maniac Mansion ja The Secret of Monkey Island. Olimme erittäin kiinnostuneita miehen seuraavasta projektista, joka on nimeltään Thimbleweed Park. Se onnistui Kickstarterin avulla hankkimaan itselleen nopeasti rahoituksen.

Kysyimme Gilbertiltä sitä, miksi hän haluaa luoda klassisen seikkailupelin uudenlaisen pelikokemuksen sijaan. Selitys on lopulta hyvin yksinkertainen, sillä mies rakastaa perinteisiä seikkailupelejä. Hän oli jutellut yhtenä päivänä Maniac Mansionin kehittämisessä mukana olleen Gary Winnickin kanssa siitä, miten hurmaavia nämä vanhat pelit oikein olivat. Heidän mielestään genrestä on vuosien aikana hävinnyt paljon alkuperäisestä taiasta, joten he halusivat tehdä kunnollisen seikkailupelin.

Maniac Mansionin ja sen henkisen jatko-osan Thimbleweed Parkin väliin mahtuu vuosikymmen ja toinenkin. Halusimme myös tietää, onko nuoren ja vanhan Ron Gilbertin ajattelutavoissa jotain erilaista:

"En tietenkään ole enää sama henkilö. Olen käynyt läpi omat seikkailuni elämäni aikana ja kokenut paljon erilaisia asioita. Ajoittain olen huolissani siitä, että ehkä nuorempi Ron Gilbert oli tarpeeksi naiivi tehdäkseen kaikenlaisia outoja asioita. Luulen että kaikki elokuvia ja pelejä tekevät koittavat tehdä vähemmän kummallisia asioita vanhetessaan. Olen tästä erittäin huolissani, joten yritän edelleen tehdä täysin hulluja juttuja. Ihan vain sen vuoksi, että minussa eläisi edelleen se nuori Ron Gilbert."

Thimbleweed Parkin mysteereitä päästään tutkimaan ensi vuoden kesäkuussa PC:llä, Macillä ja Linuxilla. Seikkailupeli saapuu myöhemmin myös tableteille sekä Xbox Onelle. Gilbertin haastattelun näet kokonaisuudessaan oheisesta videosta.

HQ
Thimbleweed Park

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä