Gamereactor muistelee pelivuotta 2010

Jälleen on yksi pelivuosi takanapäin. Näin pelisivustolla ei tarvitse selittää kuinka pelit ovat vertaansa vailla olevaa viihdettä. Kovimmatkin vastarannan Jooseppien on ollut pakko miettiä kantaansa uudelleen kun katsoo kuinka pelit ovat kehittyneet huimasti vuosien varrella - puhumattakaan siitä että pelit ovat viihdeteollisuuden jo ohittaneet arvossa elokuvatkin. Vaikka viime aikoina on alettu keskustelemaan siitä ovat pelit taidetta vai eivät, on niiden ydintarkoitus kuitenkin tarjota elämyksiä, pakoa todellisuudesta ja rentoutumista. Eikä niitä ole tämän vuoden pelitarjonnassa puuttunut. Vuoden aikana olemme saaneet nauttia jälleen valtaisasta määrästä erilaisia pelejä. Kaikkien läpikäymisessä menisi pieni ikuisuus, joten olemme nostaneet esille eri kategorioihin vuoden parhaimmat, mielenkiintoisimmat, hauskimmat ja hölmöimmät pelit. Mukana on yli monia kategorioita vaihdellen parhaimmista pahimpiin ja yllätyksistä pettymyksiin.

Lisää pystyy lisäksi lukemaan joulukuun numerosta eli vuoden viimeisestä Gamereactor-lehdestä, joka tarjoaa paljon lisää kategorioita kuten vuoden paras vimpain, vuoden paras koko perheen peli, vuoden paras musiikkipeli ja monia muita. Pelit on valittu Gamereactorin toimituksen toimesta ja ne peilaavat niin toimituksen ja avustajien mielipiteitä kuten myös annettuja arvosanoja. Toki myös Gamereactorin mahtavat käyttäjät pääsevät valitsemaan oman vuoden parhaimman pelin. Äänestämään pääsee oikealla ylhäällä olevasta linkistä.

Vuotta 2010 voi hyvin kuvailla todelliseksi jatko-osien vuodeksi. Parhaimpien pelien listamme majoittaakin jälleen pääosin jatko-osia. On selvää että viime vuosien kovat taloudelliset paineet ovat purreet pelistudioihin yhä vain kovenemassa määrin ja uudet nimikkeet nähdään riskinä. Olisi helppo valittaa jatko-osista, niiden toistosta tai uuden puutteesta ellei ne monesti olisivat niin pahuksen hyviä pelejä. Ei varmaan ole ketään joka pokkana harmittelee Super Mario Galaxy 2:n tai God of War 3:n kaltaisia jatko-osia. On ollut myös hienoa nähdä suomalaisen pelialan pärjäävän hienosti. Jotain se kertoo kun maailman tunnetuimpiin aikakausilehtiin lukeutuvan The Timesin parhaimpien pelien listauksessa Suomi otti kaksoisvoiton Remedyn Alan Wakella ja Rovion Angry Birdsillä. Alan Waken seikkailun 15 tuntia olivat muuten tämänkin päätoimittajan mielestä vuoden parhain yksinpelikokemus.

Gamereactorin toimitus ja avustajakunta kiittää kaikkia lukijoita loistavasta pelivuodesta ja toivottaa kaikille hyvää joulua. Niille jotka eivät joulusta perusta toivotamme muuten vain hyvää loppuvuotta ja olkoon pelien ilo aina kanssanne.

Arttu Rajala, päätoimittaja

Ensimmäiseen kategoriaan >>